Ineos toont eerste pick-up in Goodwood

De Ineos Grenadier Quartermaster is de eerste pick-up van het Britse merk. Hij deed dat op Goodwood, met 75 motoren in zijn kielzog, met bestuurders met kledij van het merk Belstaff Trialmaster, dat zijn 75e verjaardag vierde.

Hoewel de Grenadier Quartermaster de meeste architectuur en onderdelen deelt met de standaardversie van de Grenadier, is het sterke en stijve ladderchassis 305 mm langer. Dit resulteert in een grote en veelzijdige laadbak van 1.564 mm lang en 1.619 mm breed, die groot genoeg is om met gemak een standaard europallet van 1.200 mm x 800 mm te vervoeren.

Net als de gewone Grenadier wordt de pick-up aangedreven door BMW 3,0-liter zescilinder turbobenzine- en dieselmotoren en een achttraps ZF-automaat. Een sperdifferentieel in het midden en een transfertbak met twee versnellingen zijn standaard (sperdifferentieel voor en achter zijn optioneel). De Grenadier Quartermaster rijdt ook op dezelfde heavy-duty vijfschakelige voor- en achterwielophanging, aangevuld met krachtige Brembo-remmen.

Op maat gemaakte accessoires

De Grenadier Quartermaster heeft toonaangevende terreincapaciteiten, met 264 mm bodemvrijheid, een waaddiepte van 800 mm en een aanloop-, opbreek- en afloophoek die door geen enkele andere serieproductiepick-up wordt geëvenaard.

De Quartermaster is leverbaar met een breed scala aan op maat gemaakte accessoires voor bestuurders die hem willen aanpassen aan hun specifieke behoeften. Zijn laadruimte kan worden uitgerust met een robuust frame en een waterdichte canvas kap of een afsluitbare roltonneaukap, terwijl een dakrek de laadcapaciteit nog verder vergroot en plaats biedt aan een groot aantal bevestigingspunten voor expeditiebenodigdheden zoals jerrycans, zandladders en scheppen.